2013-06-29 62 views
朋友介紹的拉麵店!其實如果唔係有人介紹....我絕對唔會知道呢到有間拉麵店!!細細的店, 只有bar檯坐, 但無問題!因為我好鍾意睇住師傅煮麵!成間店只賣一種湯底的拉麵--豚骨湯拉麵 $65怕唔夠飽, 我地其中一人轉左做set $100其實set 都幾抵架, 有4隻餃子同一隻流心蛋. 同汽水呢個就係豚骨湯拉麵! 奶白色既湯底, 好吸引. 飲一啖, 就試到好濃郁的豬骨味!!好濃好滑, 又唔會太咸, 是屬於偏淡的口味! 愛濃味的朋友就覺得淡一點了!應該真係落足本! 不油不膩! 食完一d 口乾既感覺都冇!! 證明冇落味精!!仲有, 個師傅仲好好人, 將隻流心蛋一開二, 放落我地碗麵到.咁我地就可以一人一半啦! 好貼心!木耳既份量剛剛好!而唔鍾意食蔥既我, 就覺得太多蔥喇, 唯有拎開少少檯面有好多調味料! 我加左好多芝麻!! 正呀~ 更惹味! 辣芽菜我當佢係餐前小食, 有d 似泡菜! 好開胃!煎餃子, 就一般啦! 都唔差架~ ^^一路食一路留意下d師傅, 應該其中一個係日本人黎!
朋友介紹的拉麵店!
細細的店, 只有bar檯坐, 但無問題!
因為我好鍾意睇住師傅煮麵!

成間店只賣一種湯底的拉麵--豚骨湯拉麵 $65
怕唔夠飽, 我地其中一人轉左做set $100
其實set 都幾抵架, 有4隻餃子同一隻流心蛋. 同汽水
豚骨湯拉麵

咁我地就可以一人一半啦! 好貼心!
檯面有好多調味料! 我加左好多芝麻!! 正呀~ 更惹味!
辣芽菜我當佢係餐前小食, 有d 似泡菜! 好開胃!
餃子
煎餃子, 就一般啦! 都唔差架~ ^^

一路食一路留意下d師傅, 應該其中一個係日本人黎!
2013-04-04
$82.5