這間拉麵店嘅白雞湯拉麵真係好出名,不過次次都食有啲悶吧。所以這一次回訪,發現有新的 #期間限定 麵款,我就點來試吓啦~海老味噌拉麵 (HK$98) & 味玉 (HK$12).3片雞肉,嫩滑口感,好重雞味,正😋👍🏻.這是濃郁的鷄白湯加入北海道小樽產的濃厚海老味噌,出來的味道,我覺得好濃蝦味,但偏鹹,反而鷄白湯比較淡.麵種就一定揀捲曲麵,口感比較煙韌和掛湯好好,超有濃蝦味噌味㗎~.喜歡多青蔥和多櫻花蝦.小粟米OK啦,我比較想要炸蓮藕片多啲😙.這是濃郁的鷄白湯加入北海道小樽產的濃厚海老味噌,出來的味道,我覺得好濃蝦味,但偏鹹,反而鷄白湯比較淡不過呢,感覺怪怪的是,店員和廚師,2位都係菲律賓女人,以前見過的日本拉麵師傅就不見蹤影🙄

海老味噌拉麵 (HK$98) & 味玉 (HK$12)
.3片雞肉,嫩滑口感,好重雞味,正😋👍🏻
.喜歡多青蔥和多櫻花蝦
.小粟米OK啦,我比較想要炸蓮藕片多啲😙

海老味噌拉麵 & 味玉

味玉

2022-06-20
$110 (Lunch)
海老味噌拉麵 & 味玉
味玉