2017-11-02 285 views
今日,四個朋友約埋一齊,食咩好?朋友A話打邊爐,有朋友B話『 Da 咩!』要放題。我話『瀛喜』去到門口,今次掂呀!哩間野有火鍋,放題,同磯燒。我地就簡左火鍋加放題,任食2.5小時。位都未坐暖,先黎一鍋『十八禁卜卜蜆』,䁔一身先。心諗有咩咁十八禁?黎到就知啦,一定係辣椒既數量。嘩!好彩小弟早已夠18,食落唔算太辣,但係好香,食完一隻會引你食多隻。連旁邊唔食得辣既朋友,都連食幾隻。好彩都唔係咁18禁姐。暖左胃,就進入簡火鍋湯底環節, 黎個鴛鴦鍋 - 『蕃茄濃蝦湯底』同埋『四川麻辣湯底』。之後,加碟『安格斯手切牛肉』,再加啲海鮮,蟶子、鮑魚、扇貝、大蝦。食材,都幾新鮮,唔錯👍打邊爐打到咁上吓,係時候試埋『日式放題』。『芝士焗扇貝』,必試。小弟至愛,三文魚,都算新鮮,夠肥美。最後,當然唔少得甜品。哩度,竟然有榴槤雪條。我欣賞!立馬開返條,食住嗌埋單!
今日,四個朋友約埋一齊,食咩好?
去到門口,今次掂呀!
哩間野有火鍋放題,同磯燒。我地就簡左火鍋放題,任食2.5小時。

之後,加碟『安格斯手切牛肉』,
再加啲海鮮,蟶子、鮑魚、扇貝、大蝦。食材,都幾新鮮,唔錯👍

打邊爐打到咁上吓,係時候試埋『日式放題』。
『芝士焗扇貝』,必試。小弟至愛,三文魚,都算新鮮,夠肥美。