2023-10-19
🎀灣仔。私心推介超軟熟麻薯波波 必食菠蘿皮😍🎀🪄店名* #FWshop🔮地址* 灣仔軒尼詩道149號萬寶樓地下C號舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$32➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_灣仔剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_甜品➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵小店經營 做外賣店~淺藍色外觀已經好靚 玻璃櫥櫃會展示曬所有今日可以買既麻薯波波 價錢實惠 而且勁好食😍🍽️食物質素🍽️呢一間麻薯波波雖然開業無耐 但係由佢第一日開業到而家 我已經幫襯左超過五次 真心超好食☺️經過必買😍曾經都試過大熱銅鑼灣bonbon同埋梅窩麻薯 但真係好麻麻地😂不過提示朋友實測過第二日食味道會無甘好食的 即日最正😬👀評分💖💖💖💖💖🪄朱古力菠蘿麻薯$8鍾意食朱古力嘅唔可以錯過 因為佢外皮係朱古力味之外 入面都食到超濃嘅朱古力味 比起其他內餡系偏濕潤 但係又唔會太甜 因為平時食開嗰啲呢通常都係淨係外皮係朱古力 所以食呢一款都係好驚喜😍如果系出面食會有d呢hea😗👀評分💖💖💖💖💖🪄原味菠蘿麻薯$8完美就比朱古力普通少少 但係佢都係勁好食 因為佢做到入面嘅麻薯好煙韌
🪄店名* #FWshop
🎵餐廳環境🎵
🍽️食物質素🍽️
🪄朱古力菠蘿麻薯$8
🪄原味菠蘿麻薯$8
完美就比朱古力普通少少 但係佢都係勁好食 因為佢做到入面嘅麻薯好煙韌 有咬口 勁正!!
👀評分💖💖💖💖
🪄肉鬆菠蘿麻薯$8
肉鬆味今次系第一次嘗試 不過佢內餡唔會有肉鬆 只係會有肉鬆味 所以想食到好似梅窩麻薯甘爆滿肉鬆可能就要失望拉😂不過我就覺得鹹鹹香香幾好食 菠蘿皮就帶甜味 所以甜咸甘 但錯覺以為自己買左芝士😂
🪄斑斕菠蘿麻薯$8
呢一款都係我第一次嘗試 成個包都係綠色 好似係出面比較少見有斑斕味 我覺得味道幾特別 佢不同之處系外皮會有一粒粒朱古力粒 所以食落好有口感 反而斑斕味唔算好濃烈拉~
(5個💖為最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️
🎈味道評分*😋😋😋😋😋
🎈環境質素*🎇🎇🎇🎇🎇
🎈抵食程度*💰💰💰💰💰
🎈服務態度*💌💌💌💌💌
#灣仔美食 #灣仔好去處 #灣仔甜品 #灣仔麻薯波波 #香港麻薯 #灣仔外賣店 #港島麻薯 #香港麻糬
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#挑食怪 #吃貨 #hkfood #hkrestaurant #pickyfoodieisme #必食 #香港好去處 #美食推介 #香港美食指南 #香港美食 #相機食先 #手機食先 #食好西 #高質美食 #Hkfoodie #hkigfood #hkfoodlover #hkfoodieblogger #eatwithfoodiez