2024-07-10 760 views
前排去咗灣仔利東街,就簡咗附近一間街坊小店試下,餐廳主要食四川菜。雖然天氣好熱,但餐廳有涼麵可以食,同埋菜式都可以簡辣度; 就算食唔到辣,都可以要求餐廳走或少辣,我嘅朋友唔係好食得辣都照食到。🍜 川亭口水雞涼麵 加配套餐 [🧄手拍青瓜(蒜泥) + 🍵無糖烏龍茶] 口水雞嘅份量非常多,肉質嫩滑,雖然好似落咗好多辣椒油,但味道一啲都唔辣。涼麵嘅份量非常多,仲配咗好多青瓜絲,非常清爽,而醬汁味道偏酸,非常開胃。我同朋友都加配咗套餐,包一份小食同飲品,小食就簡咗蒜泥青瓜,青瓜吸收哂蒜香味,好岩鐘意食蒜嘅朋友。🍜紅燒腩肉麵 加配套餐 [🥬生菜 + 🍵無糖普洱茶] 腩肉肥瘦適中,都炆到好淋; 湯麵有得選擇唔同嘅湯底,最尾就簡咗酸辣湯底走辣,職員話如果食食下想要啲辣,可以自己額外再加,非常貼心; 生菜份量都幾多,仲有啲鼓油淋咗喺菜嘅面上。

🍜紅燒腩肉麵 加配套餐 [🥬生菜 + 🍵無糖普洱茶]