2022-11-27 110 views
一講台灣牛肉麵,好多餐廳都賣差唔多1百蚊,但呢度只需65蚊,仲要大大碗,我同媽咪分黎食,加埋杯野飲,當午餐都夠飽。呢度牛肉麵有兩款,分別係紅燒和香辣。落單時問店員得悉香辣有得揀少辣,所以只能食5小辣既我都揀左香辣牛肉麵。牛腩夠軟夠入味,仲要有成3大舊。湯底濃郁但不油,飲左幾啖都唔覺口渴,少辣辣度同5小辣差不多。牛筋好滑,有d咬口,配埋紅白蘿蔔,好豐富。麵可揀幼麵或加$6轉刀削麵,我就揀左幼麵。份量真成好鬼多,夾左一大“住”,都仲有咁多係個碗度。最重要係麵既味道不差,滑身得黎,仲有d麥香,就算食得慢,浸得耐都唔會一夾就斷。呢杯香芋珍珠奶綠既珍珠有黑糖味,口感夠Q彈,無死實實。香芋味道自然,少甜甜度同一般屋仔奶差不多,對我黎講岩岩好。珍珠份量有接近2份之3杯,飲完好滿足係灣仔站A出口行天橋過黎唔洗5分鐘,好方便。全部野食都好似幾有台灣特色。

呢度牛肉麵有兩款,分別係紅燒和香辣。

香辣牛肉麵

牛筋好滑,有d咬口,配埋紅白蘿蔔,好豐富。

珍珠份量有接近2份之3杯,飲完好滿足

香芋珍珠奶綠

係灣仔站A出口行天橋過黎唔洗5分鐘,好方便。

全部野食都好似幾有台灣特色。

Type of Meal
Lunch