2024-12-30
Blingbling美食推介✨📍灣仔☕Brass Spoon灣仔米芝蓮高質越南河粉!💠💠💠💠💠💠💠💠 Pacific Place 3附近既星街,日街同月街有好多特色餐廳!其中Brass Spoon就係細細間但好大來頭既越南河粉店!除左河粉都有撈懞粉,飯同埋各式小食~ 今日我地各自叫左一碗湯河,分量好大,所以就唔叫小食啦!不過如過多人/有胃口推薦叫一份越南春卷開心share!順帶一提,Brass Spoon既湯都係濃濃既牛肉湯!唔係味精架!所以就算一啖粉一啖湯都唔會口渴!每一份湯河都會跟一份芽菜,青檸同檸檬葉!鍾意既可以自行加落河粉度~ Brass Spoon仲好細心咁係餐牌加左一欄走青~ 唔食咩就tick咩!💠特級生牛肉湯河 (美國安格斯牛小排) $133Premium Raw Beef (US Angus Short Rib)美國安格斯牛小排肉味濃,牛小排肉好淋,真係一分錢一份貨!💠生牛肉湯河 (美國牛板鍵) $96Regular Raw Beef Pho (US Top Blade Muscle Slice) $96美國牛板鍵其實質素都好高,肉味濃,而且牛板鍵都好滑,絕對係對得住價
📍灣仔
☕Brass Spoon
灣仔米芝蓮高質越南河粉!
💠💠💠💠💠💠💠💠
💠特級生牛肉湯河 (美國安格斯牛小排) $133
美國安格斯牛小排肉味濃,牛小排肉好淋,真係一分錢一份貨!
💠生牛肉湯河 (美國牛板鍵) $96
美國牛板鍵其實質素都好高,肉味濃,而且牛板鍵都好滑,絕對係對得住價錢!
💠Ginger Ale $16
餐廳環境:🩵🩵🩵🩵🩵/5
服務質素:🌸🌸🌸🌸🌸/5
食物味道:😋😋😋😋😋/5
性價比:💰💰💰💰💰/5 【只收現金!!】
Brass Spoon
📍月街1號地下B號舖
#blingbling推介 #blingbling美食 #blingbling灣仔 #灣仔美食 #越南河粉