2024-08-20
今次去咗灣仔呢間有創意嘅點心店「龍點心」 每款點心都好特別同精緻 全部都係即叫即整的 🤍—龍大滿足因為第一次嚟龍點心食 所以想試到佢地signature嘅點心 就簡咗呢款點心拼盤 亦啱哂啲選擇困難嘅你 每款點心都好精緻 🥢筍尖蝦餃皇 🥢酸菜魚鳳眼餃 🥢蟹粉菠菜香蝦餃筍尖蝦餃皇 🥢鹹蛋黃墨魚焼賣 🥢松露野菌晶瑩餃 🥢豌豆桃子🤍脆脆富貴紅米腸粉呢款係非常熱門嘅招牌點心 一盤有六條 望落都幾吸引 紅米腸粉裡面夾住脆脆嘅餡料 有炸蝦脆卜卜食落特別香口 而腸粉有三款醬汁 我就比較喜歡泰式辣醬 我地都好推介🤍黑金流沙包黑金流沙包非常型格 要盡快食咗佢襯住佢仲流心 中間鹹蛋好香熱辣辣非常好吃🤍口水汁龍脷魚腸粉呢款腸粉好少會係酒樓食到所以點來試試 一食落去好香嘅辣味 有啲似老乾媽味道 食落都幾惹味🤍鳳爪排骨飯米飯幾好味 而排骨整得好入味呢🤍白桃冰茶📍龍點心 (軒尼詩道) (灣仔)灣仔軒尼詩道216-218號地下A&B號舖
🤍—龍大滿足
🤍口水汁龍脷魚腸粉
🤍鳳爪排骨飯
米飯幾好味 而排骨整得好入味呢
🤍白桃冰茶
📍龍點心 (軒尼詩道) (灣仔)
灣仔軒尼詩道216-218號地下A&B號舖