2023-02-28
船街不嬲都多正餐廳,而22 Ships係度都開咗一段時間,但由於只能夠walk-in嘅關係,終於十月某個平日同朋友就到時間去咗試😉環境幾chill,不過音樂有啲太大聲,搞到鋪頭細細得幾張枱都好似好嘈咁🎧22 ships 食物選擇冇pica pica 咁多,海鮮tapas比例都佔咗大半,當晚點嘅幾款tapas都唔錯,Razor Clams比較少見,蟶子鮮甜爽脆,簡單爆香蒜片同煙肉調味已經夠做👍🏻Carabinero Paella 一定要叫🥘嚟到已經超香,啖啖都食到濃郁蝦膏味,paella質地剛剛好,唔會太濕,真係食到我心心眼😍採用嘅食材幾講究,西班牙蕃茄醬用上Alicante傳統製作手法,混合埋西班牙乾辣椒,紅蝦亦來自西班牙南部Huelva ,對住大西洋海域🦐Pan con Tomate $58Gambas Al Ajillo $208Razor Clams $248Carabinero Paella $568Cheesecake $98
Pan con Tomate $58
Gambas Al Ajillo $208