2024-11-04
呢間Cafe係今年先新開業,不過成日喺IG都見到佢縱影。最有印象係門口嘅韓式梯級設計,仲有店內粉藍x白色Tone嘅裝修🩵🤍,成個氛圍都好寧靜🍀,好舒服。呢度偏向輕食為主,有Croffle、自家製Bagel同Scone🥯,亦有幾款主食選擇。簡單嗌杯咖啡坐低慢慢傾偈都得☕️,所以好啱Tea Time嚟坐吓。🩵 明太子海膽汁蟹肉意粉 $148呢個意粉係唔會伏嘅選擇。啲醬超掛麵,整得好入味、好Creamy,意粉嘅質感都啱啱好。估唔到呢度主食都整得唔錯,呢個係推介要嗌🙌🏻!🩵 士多啤梨牛奶麻糬窩夫 $128Cafe一定要有打卡甜品,鎖定嗌Croffle🥐!士多啤梨大大粒好清甜,牛角包窩夫即叫即烘好脆口,但嫌略價錢有啲偏貴🤏🏻,不過打卡嚟講都好有Value嘅。🩵 蔓越莓英式鬆餅 $38呢度好出名仲有佢哋自家製嘅Bagel同Scone,選擇都有好多款。店員就推介呢款Cranberry Scone畀我,有驚喜啵😳!質感綿密勁飽肚,但又幾鬆軟✨,食落好香口,一場嚟到值得要試吓💁🏻♀️🩵 Latte $50🩵 Iced Latte $44 咖啡凍熱都整得好唔錯拉花整得好靚😍💡 提提大家:下午茶時段過嚟嘅話,
🩵 明太子海膽汁蟹肉意粉 $148
🩵 士多啤梨牛奶麻糬窩夫 $128
🩵 蔓越莓英式鬆餅 $38
🩵 Latte $50
🩵 Iced Latte $44
咖啡凍熱都整得好唔錯
拉花整得好靚😍
💡 提提大家:下午茶時段過嚟嘅話,出Post同Tag返餐廳IG就可以🌟$78 換購士多啤梨牛奶麻糬Croffle🍓或者香蕉朱古力Croffle🍫 (原價$128),抵食好多㗎💁🏻♀️!