2024-08-28
估唔到灣仔咁旺嘅地方,開咗一間簡潔又帶點希臘風嘅cafe。喺皇后大道對面馬路,都經已見到開揚嘅風景位。天然日照,致身於雪白環境,真係好靚。酸種麵包/鬆餅既製作,係依賴於麵粉中自然存在的野酵母和乳酸菌,進行長時間的發酵過程,麵包全天然加添加劑或者穩定劑,全手工製作,低脂低卡享受,營養口感不在此盡錄。今日我地一口氣一共試咗3️⃣款優質碳水:招牌創意貝果🥯黑碳雙層芝士貝果(Double Cheese Charcoal Bagel) $46手工酸種麵包🍞雙重芝士麻糬酸種麵包 (Double Cheese Mochi Bread) $42酸種鬆餅🧁手工朱古力香 乳酪酸種鬆 (Chocolate Banana Muffin) $38我朋友好喜歡Bagel, 麵包真係食幾多個都唔夠。牛角包窩夫🥐(CROFFLE : Caramelized Banana Coffee-jelly )$128 由兩層酥脆的牛角包窩夫配搭焦糖香蕉與咖啡凍和濃郁的奶油,淋上巧克力並配上冰淇淋。梳打汽水🍹接木骨花與青瓜梳打(Elderflower & Cucumber Soda) $54 接骨木花清新宜人嘅花香味配青瓜,啱晒炎炎
我朋友好喜歡Bagel, 麵包真係食幾多個都唔夠。
梳打汽水🍹接木骨花與青瓜梳打(Elderflower & Cucumber Soda) $54 接骨木花清新宜人嘅花香味配青瓜,啱晒炎炎夏日
冷萃咖啡🫗(Cold brew) $75 少了咖啡明亮的酸度但豐厚了口感和甜味。
朱古力棉花糖寶寶奇諾☕️ (Fluffy Cloud Choco-bbcino) $38 顧名思義是孩子既飲品。棉花糖一直都是快樂的來源。