2023-07-13 112 views
🚋東鐵綫可以過海之後,返工前都會去對面海食埋野先,今日就同屋企人係灣仔嘅 百花漁莊飲個午茶再返工🫖白鱔籠仔荷葉飯🐟☘️🍚一大籠荷葉飯,上面鋪有四塊白鱔柳,飯身吸收左荷葉嘅香味同白鱔嘅鮮甜蟹籽燒賣皇🦀🦐、水晶蝦餃皇🦐🥟、鮮竹牛肉球,依啲都係必點嘅點心,特別係蝦餃大大隻好包滿,比出面一般蝦餃大隻啲,而且肉質爽口彈牙,牛肉球分成四粒可以一人一粒人人有份魚肚雞扎份量足,長長嘅腐皮係我最鍾意食嘅部分,芋頭蒸到粉粉😋但係雞肉就有少少雪味老上海燻魚初初以為係熱食,原來係涼品,炸到脆卜卜嘅魚塊,配上醬汁唔錯唔錯,係夏天食啱晒鮮蝦菠菜餃水晶皮包住飽滿嘅餡料,晶凝通透,咬落口感分明,只係味道咸左少少

白鱔籠仔荷葉飯🐟☘️🍚

牛肉球分成四粒可以一人一粒人人有份