2022-11-06 53 views
灣仔高質傳統意大利菜 佢入邊嘅設計我真係以為自己去咗羅馬 又埋cocktail bar同埋露台🥂☁️𝘼𝙢𝙖 𝙇𝙖 𝘽𝙪𝙧𝙖𝙧𝙖𝙩𝙖🧀佢既burrata cheese 超級多 大到好似一球雪糕幹咁 仲要芝士超級有拉絲🤩 底層有啲蕃茄醬同埋Pancetta 一隻意大利嘅煙肉 好香口但又唔會太鹹 幫我攞埋佢一開頭送上嚟嘅麵包點呢個蕃茄醬配埋佢啲芝士真係一流🤰🏻食完成個係會有少少飽 建議可以試埋其他野食先🧚🏻‍♀️𝙇𝙖𝙨𝙖𝙜𝙣𝙚𝙩𝙩𝙖 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝘾𝙤𝙙𝙖 𝙖 𝙇𝙖 𝙑𝙖𝙘𝙘𝙞𝙣𝙖𝙧𝙖 🍝呢一隻菜式好特別 佢係有啲似意大利雲吞🥟 都係d意粉皮包住啲餡料 但呢個係裏面有佢地自家製既番茄醬同埋牛尾🥘 牛尾非常香口 肥瘦比例好平均🤓 佢哋嘅蕃茄醬都會林喺意粉上面仲配埋切碎咗嘅蘿蔔同埋少少肉粒 唯一覺得佢可以加多少少番茄醬🥫味道🤤:4/5 價錢💰:$350-$400+ 回顧指數🚶🏻‍♂️:80%📍AMA Ristorante by The Amatricianist (灣仔)地址:灣仔莊士敦道208號 208 JOHNSTON25樓

𝘼𝙢𝙖 𝙇𝙖 𝘽𝙪𝙧𝙖𝙧𝙖𝙩𝙖🧀

味道🤤:4/5
價錢💰:$350-$400+
回顧指數🚶🏻‍♂️:80%

地址:灣仔莊士敦道208號 208 JOHNSTON25樓
2022-11-04
$350 (Dinner)