2024-11-08
一遊📍灣仔我隻豬今晚話想食日本嘢,咁我放工就同佢去公司附近嘅一遊,享受日本晚餐,所有嘢食就由呢隻豬發辦,叫咗以下食物海膽吞拿魚壽司卷入邊有吞拿魚蓉面頭有一片吞拿魚,上邊有海膽再有少少甜嘅紫菜做點綴,海膽及吞拿魚份量十足,好鮮味十足,將佢成件放入口,味道好有層次海鮮天婦羅盛合炸得好乾身,香脆材料有大蝦、蟹柳、帆立貝、魷魚、白身魚、茄子,秋葵、蕃薯、南瓜、紫菜海膽卷多款海鮮及蔬菜,用料豐富嘅天婦羅,有抹茶鹽及醬比你選擇,可口美味辣麵豉揚豆腐薄薄的炸皮配上味噌汁,豆腐好滑,直達喉嚨炒野菜材料本菇,茄子,椰菜,紅蘿蔔,配上日式醬油炒,甜甜地,健康之選生薑豚肉石頭燒飯材料有洋蔥、豚肉、紅蘿蔔,份量十足,飯係日本珍珠米,口感軟糯,鍋底更有飯焦呢,配上燒汁,十分惹味 串燒牛肉靈芝菇'牛肉鮮嫩,燒得恰到好處,唔會太乾雞肉明太子 ,雞肉嫩滑,雞皮乾身唔油膩,配上明太子醬汁好惹味荔枝梳打濃濃荔枝味,內有椰果肉,味道好清新水蜜桃梳打好香水蜜桃味,內有香甜蜜桃果肉,份量唔少清酒餐廳推介了一款名叫“神龍的純米大吟釀,口感豐厚飽滿,清香順喉環境寧靜,座位好寬敞舒適闊,服務服務員笑面迎人十分有禮貌,反應迅速,晚餐好
海膽吞拿魚壽司
海鮮天婦羅盛合
辣麵豉揚豆腐
薄薄的炸皮配上味噌汁,豆腐好滑,直達喉嚨
炒野菜
生薑豚肉石頭燒飯
串燒
牛肉靈芝菇'牛肉鮮嫩,燒得恰到好處,唔會太乾
荔枝梳打
濃濃荔枝味,內有椰果肉,味道好清新
水蜜桃梳打
好香水蜜桃味,內有香甜蜜桃果肉,份量唔少
清酒
環境寧靜,座位好寬敞舒適闊,服務服務員笑面迎人十分有禮貌,反應迅速,晚餐好地方