2024-10-06 368 views
中午結束咗一個緊張嘅會議後,我同上司決定去火炭嘅""相馬日式火鍋""放鬆下。🥴(有公司請客嘅午餐,我當然無理由拒絕!😉)行入去,我地發現所有位都已經坐滿咗,大家都嚟享受這間海鮮火鍋店嘅午餐放題。🍲芝士龍蝦湯茶碗蒸得好美味,濃郁嘅芝士搭配上香滑嘅蒸蛋,令人回味無窮。🦞任食惹味龍蝦雞煲: 龍蝦食落去口感香滑,新鮮味道十足。老闆話佢每日都會精挑細選最新鮮的龍蝦來供應,所以每日都供應量有限,保証新鮮程度!🦐極尚龍蝦海鮮鍋: 龍蝦,鮑魚,魚,貴妃蚌,扇貝,蝦,一系列的海鮮一次過煮在一個鍋中,真係海鮮愛好者的天堂!湯底嘅選擇我地揀咗豚骨湯。🥘湯底做得香而唔膩,每一啖都有種返到家嘅感覺。🥩美國特選牛肩胛: 肉質嫩滑豐滿,牛肉香味濃郁。🐷優質豚肉: 豚肉嘅味道醇厚,口感扎實,實在誘人。再嚟就係一路任食嘅海鮮項目,例如廣島蠔、日本帶子等等,新鮮肥美,正啊。🦪講到價錢,我真心覺得""相馬日式火鍋""嘅CP值非常之高。無論係環境還是服務都好出色,再加上美食佳餚,真係超值。