2021-12-19 1201 views
朋友住駿洋邨咁耐一直都無咩機會去探佢🤣今次一於試試附近難得少有嘅餐廳先👍🏻估唔到食物質素咁高喎!今次我地個menu由廚師發版!價錢根據海鮮價格💰可以比大家參考一下😚(*朋友埋單,無問價錢🤣)呢度環境超級適合包場🥰連K都有得唱🎵-🥗流心皮蛋番茄沙律呢個沙津個車厘茄絕對有來頭!之前咁啱收過果籃🧺一直對呢個蕃茄仔念念不忘🥰黎自日本靜岡勁勁勁高糖度嘅漲卜卜勁好味‼️酸甜醬汁配上新鮮香甜無渣白玉苦瓜同流心皮蛋實在超級fresh❤️🦐石鍋火焰醉海蝦呢個好似欣賞表演咁🤣店家會即席係你面前倒入大量酒精再高速炒勻海蝦🦐配合茄子🍆同洋蔥🧅提鮮!不得不讚呢個海蝦實在新鮮,肉質超級彈牙‼️🥂Sparlking rose champagne估唔到呢個又幾啱我心水喎💕甜甜地令人想一杯接一杯咁飲,勁易入口,酒嘅濃度唔會太高❣️非常適合品嚐海鮮嘅時候送酒🍷🐚清蒸北海道扇貝呢個簡單嘅清蒸都好需要心機❤️內外都清洗得超級乾淨嘅特大扇貝上面鋪上粉絲同已經預先調味同炒熟熟蒜🧄。蒸熟後拌入豉油就已經好夠味😍🐟秘制欖豉醬溫室野菌蒸花尾躉呢個伴碟超級靚💚🤍綠白相間,相映成趣❤️‍🔥翠肉瓜整到軟綿好juicy❣️秘制欖豉酸酸地又鹹鹹地好開胃😊花尾
🥗流心皮蛋番茄沙律

🦐石鍋火焰醉海蝦

🥂Sparlking rose champagne

🐚清蒸北海道扇貝

🐟秘制欖豉醬溫室野菌蒸花尾躉
呢個伴碟超級靚💚🤍綠白相間,相映成趣❤️‍🔥翠肉瓜整到軟綿好juicy❣️秘制欖豉酸酸地又鹹鹹地好開胃😊花尾躉最矚目一定係骨膠豐富嘅厚實魚皮,好在店家洗得乾淨,沒有一絲鱗片🐟唔洗多講躉肉當然新鮮彈牙,讚👍🏻

🐚蒸鮑魚拼大蜆
特大鮑魚蒸到恰到好處,一切開就輕易分離內藏同鮑魚肉👍🏻肉質嫩滑彈牙!大蜆仲食到鹹香海鮮味,好似置身海洋當中🌊好欣賞店家總會配備少量綠色菜係每道菜當中💚呢個就有嫩滑baby spinach🥬

🦞上湯芝士蒸青花龍蝦
超級新鮮嘅大大隻龍蝦上面鋪滿芝士比較偏淡嘅芝士碎,咁就可以避免到芝士搶哂味👍🏻蒸完過後嘅龍蝦鮮味十足、肉質彈牙,店家會即刻用火槍燒到芝士有焦香風味🔥

🐔蟲草花冬菇蒸鮮雞
呢個絕對有驚喜‼️雞肉嫩滑非常入味👍🏻配菜方面有細嫩嘅溫室豆苗、新鮮爽口嘅鮮冬菇、紫洋蔥圈,成功帶出雞肉嘅鮮味🐔

🦪牛肩胛蘆筍卷拼豆苗生熟蒜蒸生蠔
呢道菜好貪心😚牛味極度濃郁,肉質嫩滑而且一啲肥膏都無嘅牛肩胛片包裹住幼身鮮嫩嘅蘆筍條;嫩滑豆苗mix埋鵝肝腸好特別🥬;一個手掌🖐️咁大嘅生蒜蒸生蠔🦪一咬落去爆哂汁。

🥣雲耳黑豚十六穀粥
吸收曬所有海鮮精華嘅粥鮮味十足,比較淡口少少,食落好舒服😚暖暖個胃的不二之選👍🏻都好欣賞個嫩滑豬肉味濃郁鮮嫩嘅黑豚肉片🐷
  • 蒸青花龍蝦
  • 流心皮蛋番茄沙律