2024-10-20 83 views
虎蝦炒金邊粉虎蝦夠大隻,用蛋漿包裹原隻蝦,食起來夠香,肉質夠爽。我們擠出檸檬汁,提升金邊粉的香味,粉麵旁邊有花生碎,砂糖,調味自由。泰式燒魷魚原條魷魚燒得很惹味,不會燒得過火,魷魚爽口彈牙,配上醬汁,更添風味。火焰燒春雞打卡必定的小菜,店員將酒淋在已燒好的燒雞上面,火光連連,很有儀式感。成班女仔搞唔掂隻雞,店員勁好人,幫我們切件,擺盤勁靚。原隻鮮雞燒至金黃,皮脆肉滑,咬開雞肉仲有肉汁溢出。虎蝦冬陰功冬陰功酸酸辣辣,新鮮虎蝦,草菇,香葉,泰式香料,用料豐富。原鍋上枱仲用小蠟台助熱,湯水要熱辣辣先至好飲。街邊燒牛肉牛肉燒至微焦,外層有微微的焦香味,切開見到肉色嫩紅,肉質嫩滑,牛味濃郁。我們叫左飲品,芒果沙冰夠冰凍,芒果粒多到滿瀉,沙冰磨得幼滑。泰式奶茶岩港人口味,唔會太甜,青檸梳打酸酸甜甜,珍多冰椰香十足,綠豆粉條勁香斑蘭味。
虎蝦炒金邊粉

泰式燒魷魚