2017-10-11
今晚得返我同老媽子食飯, 身為孝女既我, 想請老媽子食好D問佢想食咩, 佢講話食放題, 就帶左佢黎之前食過幾好食既瀛喜大食一餐上到去見到好多人打邊爐, 以為入錯餐廳原來佢地做緊一個打邊爐+放題都係貴多少少而且打邊爐唔係一般打邊爐, 而係超多靚料咁, 即刻去馬橦building裝修緊, 好彩拉起左個易拉架先見到係D度入六點幾左右上到去都幾多人已經十八禁卜卜蜆好快就上左個卜卜蜆比我地一邊醫肚一邊諗一陣打邊爐要咩湯底要咩配料, 我地揀左少辣, 但都算幾辣下, 但梗係要少少辣先夠開胃既! D個蜆幾大隻下, 而且入面無沙, 吐沙做得幾好, 而且幾鮮嫩下, 打個靚底先刺身船食完卜卜蜆就即刻上刺身船比我地, D個刺身船個樣已經好正, 最估佢唔到竟然有龍蝦, 老實講, 質素仲好過唔少五星級酒店;另外三文魚係厚切既, 而且色澤好靚好新鮮;而D蝦又超大隻, 超好食椰子雞湯底D個出面比較少有所以試D個, 一上到已經聞到好香既椰子雞湯味, 飲落幾好味, 完全唔係溝水之作航母級海鮮盤真係成架航母咁! 出場已經殺晒! 而且海鮮份量超豐富, 有鮑魚, 廣島蠔, 蝦, 蜆, 鱔, 帆立貝等等, 全部都好鮮甜, 而我最
上到去見到好多人打邊爐, 以為入錯餐廳
原來佢地做緊一個打邊爐+放題都係貴多少少
而且打邊爐唔係一般打邊爐, 而係超多靚料咁, 即刻去馬
六點幾左右上到去都幾多人已經
十八禁卜卜蜆 好快就上左個卜卜蜆比我地一邊醫肚一邊諗一陣打邊爐要咩湯底要咩配料, 我地揀左少辣, 但都算幾辣下, 但梗係要少少辣先夠開胃既! D個蜆幾大隻下, 而且入面無沙, 吐沙做得幾好, 而且幾鮮嫩下, 打個靚底先
刺身船
椰子雞湯底
航母級海鮮盤
真係成架航母咁! 出場已經殺晒! 而且海鮮份量超豐富, 有鮑魚, 廣島蠔, 蝦, 蜆, 鱔, 帆立貝等等, 全部都好鮮甜, 而我最鐘意食鮑魚, 老媽子話比佢平時街市買到既仲大隻, 佢話瀛喜都幾有誠意喎! 食落超彈身, 鮮味又夠, 正呀!
手切安格斯肥牛
D個牛味超濃, 食落唔靭, 最衰D個唔係任叫, 如果唔係我會叫十碟!
食完邊爐當然要食放題啦!
好多選擇, OPENRICE唔比放咁多相, 不能盡錄, 但我仲係好想講我最欣賞既炸物!
炸物
個邊爐大餐包埋既芝麻雞翼同芝士年糕超好食, 我地再叫多份, 另外仲有叫榴槤波波, 榴槤味香濃, 榴槤控必叫呀
甜品
出面有勁大個雪櫃任你扲, 我最LIKE就係D個榴槤雪條, 出面其實有冇得買架?
食完超飽超滿足, 瀛喜用料靚選擇多, 我同老媽子都食得好開心