2017-06-13
平時都好少去食火鍋放題,因為放題嘅質素多數都無咁好。所以今次就食咗呢個套餐火鍋,食得飽之餘又食到幾好質素既食材。我同朋友對海鮮就冇乜興趣,除咗象拔蚌,所以乾脆就叫最平嘅$208位既C餐,有丸,滑雞,鯇魚片,墨魚滑,雪花肥牛等等。首先佢哋會比好多豉油嘅配菜俾你選擇,有辣椒,葱,蒜蓉⋯⋯辣椒同炸蒜係必落呀!雪花肥牛瘦肥分明,切得薄,係新鮮嘅肥牛,有好濃郁嘅牛味,亦都唔鞋。鮮雞件超級滑,滾左好耐都keep住個滑度,估唔到有驚喜,因為出邊食嗰啲多數都係好鞋,好老。墨魚滑上面有啲蟹子,夾埋爽口彈牙,差唔多成碟都係我食晒。鯇魚片好鮮甜,不過我就比較喜歡脆肉鯇,因為會爽脆點。黑椒牛丸拼貢丸就普普通通,唔算有什麼驚喜。重頭戲來啦!就係象拔蚌,我哋叫咗例牌$198,生食就鮮甜爽脆,只點少少豉油同埋Wasabi就已經可以。鍾意熟食嘅就可以將佢放落去滾一兩下,同樣鮮甜可口。最後埋單$724,兩個人食可能都算貴左少少,不過間唔中一兩次都可以嘅。
墨魚滑上面有啲蟹子,夾埋爽口彈牙,差唔多成碟都係我食晒。
鯇魚片好鮮甜,不過我就比較喜歡脆肉鯇,因為會爽脆點。
黑椒牛丸拼貢丸就普普通通,唔算有什麼驚喜。