2023-06-14
火鍋撚真係為左火鍋撚而設嘅火鍋店。選用嘅食材相當豪華,提供7款獨具特色嘅湯底,仲有西環分店獨家嘅湯底可以選擇。老香港風格嘅火鍋店設計,配上QR Code自助點餐,將復古同現代完美結合。逢星期一至四,部分湯底仲可以免費添加酸菜、鴨血、蜂巢豆腐,實在太抵食啦!今次我哋選擇咗台式古早沙嗲麻辣鍋,鍋底有大量厚身大塊嘅鴨血,同埋吸足湯汁嘅大塊蜂巢豆腐。沙嗲味道濃郁,同麻辣味完美配合,實在非常有特色。火鍋嘅配料當然唔少得肥牛啦!牛肉同肥牛款式同價錢都有好多選擇,大家可以根據自己喜好選擇。我哋就選擇咗相對平價嘅極品安格斯肥牛,味道鮮美,賣相又好,真係打卡必備呀!除咗肥牛之外,仲有好多種火鍋料可以選擇,例如脆鯇、白鱔片、雞件、鵝腸、響鈴、豆腐等等。每份都非常豐富,絕對對得起佢既價錢。值得一讚既一定要數佢既黃金蛋黃炸魚皮。爽脆又香口,面頭既蛋黃一d都唔油膩,可以就咁食又可以落湯兩種食法都非常好味,正!食完火鍋之後,仲有糖水送呢!可以選擇仙草芋圓或者腐竹雞蛋糖水沙冰兩款都非常好味!
每份都非常豐富,絕對對得起佢既價錢。
值得一讚既一定要數佢既黃金蛋黃炸魚皮。
爽脆又香口,面頭既蛋黃一d都唔油膩,可以就咁食又可以落湯
兩種食法都非常好味,正!
食完火鍋之後,仲有糖水送呢!
可以選擇仙草芋圓或者腐竹雞蛋糖水沙冰
兩款都非常好味!