今日同係尖沙咀返工既友人食晚飯,佢話佢lunch食過呢間夜晚有得打邊爐既餐廳唔錯,就約咗今次帶我去食。同友人平日夜晚六點半左右就到咗,咁早上到嚟即刻有得入,餐廳都未話好多人。我地兩個人被安排坐一個四人位,位置好大好闊落。醬料都有唔少既俾我地自己加。呢度揀鍋比較特別,通常都只有一啲專食日式火鍋既餐廳可以一人一鍋,但呢度都少人咁可以咁選擇,我同友人就各自揀咗一個鍋,我就叫咗個小辣既台式麻辣鍋($46),入面已經有啲鴨向同蜂巢豆腐係入面,正呀友人就叫咗個青紅蘿蔔牛蹄鍋($52),佢話啲湯都好鮮甜!飲品就叫咗呢個師傅新鮮煲既竹庶茅根,可以清熱下火!職員介紹呢度最出名就係騸牯牛,係啫閹咗既既牛,運動量會比較少,脂肪比較多,牛味都會比較濃,而且呢度係即時切既,佢可以叫雙拼,我地就叫咗個大size既牛頸脊同爪邊($478)。餐廳介紹最好淥3-5秒,因為我都唔太性生啲既牛,所以都照咁淥,的確真係好濃肉味,厚實得嚟又會但過軟,好有質感,牛味都好重,非常之好食。兩個部位比較之下的確爪邊比較好味,好彩有叫呢個!再叫咗個清皇滑雞件($88例),雞好新鮮都好滑,十分推介再叫咗個五寶丸拼盤($118),全部都係手

台式麻辣鍋

友人就叫咗個青紅蘿蔔牛蹄鍋($52),佢話啲湯都好鮮甜!
青紅蘿蔔牛蹄鍋(

飲品就叫咗呢個師傅新鮮煲既竹庶茅根,可以清熱下火!
竹庶茅根

再叫咗個清皇滑雞件($88例),雞好新鮮都好滑,十分推介

清皇滑雞件

再叫咗個五寶丸拼盤($118),全部都係手打丸,有手打牛丸、蝦丸、墨魚丸、梅菜豬肉豬同陳皮鮫魚丸,丸係手丸整都好新鮮,自己最鐘意就係個墨魚丸。
五寶丸拼盤

再叫咗個四餃拼盤($88),有津白鮮肉餃、鮮蝦雲吞、韮菜水鮫等等。
四餃拼盤

蔬菜類就叫咗個秋葵($48),好好味!
秋葵

最後餐廳送咗個甜品俾我地,係抺茶慕斯,超級好食!啲奶味好重,超級好味!!友人話好耐都未食過咁好味既甜品!!超正呀!
抺茶慕斯

呢度既職員都好有禮貌,都會留意你既飲品、食品,火鍋湯等有無要收起或者加湯加水等等,非常貼心!
Type of Meal
Dinner