2024-07-19
北角新開Poke小店‼️Poke Bowl其實係夏威夷魚生蓋飯,以魚生再配搭唔同種類的配料、醬汁和飯,食材健康,又可以方便計算卡路里,係減肥既好物!北角最近新開POKEGREEN🥗夏天熱辣辣冇咩胃口,放工去食碗Poke就最好不過啦😎🔸至尊波奇我揀咗最豐富嘅至尊波奇,魚生有三文魚和吞拿魚,都幾新鮮,而且切得大粒,食落好有口感。配料有車厘茄,青瓜,玉子絲,蟹籽,紫菜絲 ,木魚絲及黑白芝麻,味道豐富,食落好清爽。仲有牛油果🥑鋪面,成碗飯勁滿🤣份量好多‼️揀咗山葵蛋黃醬,味道甜甜開胃☺️🔸厚切鹽燒溫泉蛋牛舌丼估唔到呢度都有牛舌飯,叫一碗大家share食就啱啦😍牛舌彈牙,加咗燒汁同溫泉蛋,撈勻都好惹味😋🔸黃金炸蟹鉗小食都有好多選擇,好想食炸嘢,揀咗個炸蟹鉗,都有六件,幾抵食👍🏻🔸Oreo曲奇奶昔飲品方面有幾款口味嘅奶昔、咖啡、湯等選擇,我哋要咗Oreo曲奇奶昔,唔算好甜,不過真係幾飽肚🤣📍#POKEGREEN (#北角美食)#北角 渣華道188-194號僑華大廈地下A號舖
Poke Bowl其實係夏威夷魚生蓋飯,以魚生再配搭唔同種類的配料、醬汁和飯,食材健康,又可以方便計算卡路里,係減肥既好物! 北角最近新開POKEGREEN🥗夏天熱辣辣冇咩胃口,放工去食碗Poke就最好不過啦😎
🔸至尊波奇
我揀咗最豐富嘅至尊波奇,魚生有三文魚和吞拿魚,都幾新鮮,而且切得大粒,食落好有口感。 配料有車厘茄,青瓜,玉子絲,蟹籽,紫菜絲 ,木魚絲及黑白芝麻,味道豐富,食落好清爽。仲有牛油果🥑鋪面,成碗飯勁滿🤣份量好多‼️揀咗山葵蛋黃醬,味道甜甜開胃☺️
🔸厚切鹽燒溫泉蛋牛舌丼
🔸黃金炸蟹鉗
🔸Oreo曲奇奶昔
📍#POKEGREEN (#北角美食)
#北角 渣華道188-194號僑華大廈地下A號舖