2024-04-23
朋友喺中環返工 , 話呢間炸豬扒店好出名好好食 , 今晚仲特登嚟試下 ~ 雖然係平日夜晚 , 但竟然滿座 😮😮 睇黎好有實力 !!特級豬扒定食 ($198)特級豬扒係豬扒加豬面肉 , 豬面肉係每隻豬身上只有 450 - 500 g , 係限定嘅部位 😍😍 非常珍貴 ! 豬扒嘅份量好多 , 炸衣好薄 , 香脆但唔巉口 , 肉都幾 juicy 👍👍 仲有少少肥膏 , 好香口 ~ 豬排可以配唔同嘅醬料 , 分別係甜芥末 , 檸檬汁 , 韓式炸豬扒醬 , wasabi , 鹹蝦同松露鹽 , 各有特色 ! 我最鍾意鹹蝦 , 非常提鮮 , 而且有啲鹹香 😋😋 好惹味 ! 😋套餐仲跟咗煎鵪鶉蛋飯 , 麵 , 椰菜絲沙律 😆 呢 3 樣可以無限任添 !!! 所以一定夠飽 !! 飯上的流心鵪鶉蛋好可愛 😚 湯麵配咗海苔 , 沙律柚子汁 , 好開胃 !吉列豬柳炸蝦套餐 ($188)炸豬柳第一次試 ~ 2 者相比 😆 我鍾意炸豬扒多啲 ~ 炸蝦大大隻 , 同樣出色 , 好厚肉 , 又彈牙 !整體黎講 , 身為吉列豬扒嘅粉絲一定要來試下🤗🤗 款式多 , 質素高 , 而且大大份 , 抵食 ! 值得一讚嘅係豬扒係
炸豬柳第一次試 ~ 2 者相比 😆 我鍾意炸豬扒多啲 ~
炸蝦大大隻 , 同樣出色 , 好厚肉 , 又彈牙 !
整體黎講 , 身為吉列豬扒嘅粉絲一定要來試下🤗🤗 款式多 , 質素高 , 而且大大份 , 抵食 ! 值得一讚嘅係豬扒係即叫即整 ! 時間唔會等太耐 , 辣辣超新鮮 , 超好食 !! 🩷