2024-10-18 0 views
同朋友佢哋去完科學館嗰邊參觀之後、大家都諗住去刷餐好啲嘅,呢間中菜館喺香港,都有着一定嘅時間同埋香港人深深都認識!就一定要過去嗰度啦!同埋佢嘅小菜味道好吸引之外!價錢除開幾個人都係好優惠!在多數份量一定夠飽!我哋今次叫咗四個人菜:頭三條都係炸既野、包括 廬山炸魚皮:椒鹽九肚魚釀尖椒避風塘炒茄子如果鐘意食炸野既你就一定要黎呢間啦!炸得好出色,魚皮夠香脆!油份剛好不過椒鹽九肚魚釀尖青椒,就要小心特別留意佢真係非常之辣!加上皮比夠厚!唔食得辣就盡量唔好叫啦!第三道都一樣係炸既野、避風塘炒茄子、餐廳仲話好小整呢道菜,特登整比我地食!又真係幾出色!食完三度炸既小菜,終於有唔係炸既菜雞煲:幾出色!雞肉都香、蒜頭味重!加上都夠飽!粉絲菜雜錦粉絲帶自然味道,菜好清爽,味道清淡!仲有個自家小菜味道小甜特別甜話梅苦瓜有啲可惜嘅係今次試到海鮮!有機會下次都會試下海鮮龍圖閣海鮮飯館尖東帝后廣場一樓

頭三條都係炸既野、包括
廬山炸魚皮:
椒鹽九肚魚釀尖椒
避風塘炒茄子

食完三度炸既小菜,終於有唔係炸既菜
雞煲:幾出色!雞肉都香、蒜頭味重!加上都夠飽!

粉絲菜雜錦
粉絲帶自然味道,菜好清爽,味道清淡!
仲有個自家小菜味道小甜特別甜話梅苦瓜
有啲可惜嘅係今次試到海鮮!有機會下次都會試下海鮮