2019-05-31 2202 views
原本想去陵發食潮州打冷, 點知去到放例假無開門, 上Openrice 搵一吓太子打冷, 就搵到過兩條街嘅德發.第一次去德發, 好唔好食唔知, 但坐底之后, 唔夠20分鐘就全院滿座, 睇怕都唔會中伏掛…..點咗個滷水鵝片, 炸𧐢餅同墨魚併鵝腸.優點 :1, 滷水鵝片同墨魚由於切得比較薄, 所以口感唔會韌, 味道亦唔錯, 鵝片脂肪極少, 墨魚口感唔硬.2, 我唔食辣, 但奉送嘅細細碟辣油極香, 少少辣, D鵝片點完辣油即時令味道提升!3, 墊底嘅豆腐都好滑, 唔係求戀期貨仔.4, 又一間炸𧐢餅出色嘅餐廳, 係我食過最好味嘅𧐢餅 (其實我少食啫…), 𧐢仔嫩滑, 炸槳極少, 外皮炸得極脆口! 滿分! 推介!5, 鵝腸一條條擺得好整齊, 爽口, 肥膏唔多, 唔錯.缺點 :1, 冷氣唔夠!2, 冷氣唔夠!3, 都係冷氣唔夠呀! ~~>_<~~
點咗個滷水鵝片, 炸𧐢餅同墨魚併鵝腸.
優點 :
3, 墊底嘅豆腐都好滑, 唔係求戀期貨仔.
5, 鵝腸一條條擺得好整齊, 爽口, 肥膏唔多, 唔錯.
缺點 :
1, 冷氣唔夠!
2, 冷氣唔夠!
3, 都係冷氣唔夠呀! ~~>_<~~

• 炸𧐢仔餅