2006-09-02 6 views
小辣妹我本身是開飯網開業以來忠實粉絲,通常出去搵食之先都到此取經,往往發現大家推介的餐廳都名不虛傳,吃後心滿意足!唯個人比較自私懶惰,加上打字又慢,固只取經而不貢獻...終於遇到惡報,竟不幸光顧以上餐廳,唉! 從今以後,定必精忠報網,多多寫評!言歸正傳,昨晚我等潮人血併完旺角新開Quicksilver後,本身甚少於朗豪坊以外的旺角食肆吃飯的我們,醒起此網網友推介"西門町"本欲一試,但由通菜街的頭行到近尾段都找不到,又餓又累,見此餐廳外觀以為質素跟一般"澳門茶餐廳"相約,便姑且一試...環境: 1) 冷氣弱,又焗2)每桌迷你電視又跳線又舊,無好過有3)全店充斥mk仔女大聲說話,好煩,又雜食物:(二人套餐好似佰四蚊,但由於唔食,寧願散叫所謂招牌菜,無叫飲品.)1)招牌bb鴨 ($28)- 超迷你,根本無肉,燒到柴皮一樣乾晒2)馬介休炒通菜 ($48)- 我知炒菜係油,但真係油到浸晒D菜,無辦法食到,我地問老板娘(應該係)可否加錢換返碟焗時蔬,佢就係成間鋪面前同我講解”炒菜梗係油架啦”的道理足有五分鐘之久,我話唔換就算啦我地俾錢叫得唔得呀?最後以加十五蚊既價錢換碟焗時蔬俾我地,不過我未食已經

環境:
1) 冷氣弱,又焗
2)每桌迷你電視又跳線又舊,無好過有
3)全店充斥mk仔女大聲說話,好煩,又雜

食物:
2)馬介休炒通菜 ($48)- 我知炒菜係油,但真係油到浸晒D菜,無辦法食到,我地問老板娘(應該係)可否加錢換返碟焗時蔬,佢就係成間鋪面前同我講解”炒菜梗係油架啦”的道理足有五分鐘之久,我話唔換就算啦我地俾錢叫得唔得呀?最後以加十五蚊既價錢換碟焗時蔬俾我地,不過我未食已經一肚氣!
3)葡汁焗時蔬 (+$15)- 汁一D都唔香,蔬菜有:西蘭花X2,細冬菇X2,生菜一塊,小量紅蘿蔔+薯仔.夠膽餐牌上寫$48碟,好野!
4)蒜香排骨 ($48),唯一一樣叫好食的,排骨鬆化,伴碟酸菜好味開胃.
5)咖哩牛腩併豬仔飽2個 ($48) - 唔辣唔香,全煲都係汁,牛腩只得幾舊仲要”奀”的.豬仔飽見到都唔開胃了,無食.

價錢:
咁既茶記都要加一?!仲要自己去埋單喎?
二人共消費: $230!!!

結論只有兩個字...黑店!!!!!