事隔一星期約左朋友二訪 @yoicoffeebakery (⊃•̀ω•́)⊃平日晏晝唔洗排隊 但都慢慢坐滿哂而openrice仲係未搵到佢IG location tag都未有今次目標當然係開心果修女泡芙.ᐟ.ᐟ.ᐟ知道佢放耐左會口感唔同所以食完正餐先叫佢上影相都超快手影完就開動我同朋友一路篤佢一路驚呼 嘩 好脆(´∇`)真心 當年同朋友係法國留學會去巴黎隊甜品唔食正餐但都無食到過咁鬆脆口感既choux pastry( ᵒ̴̶̷᷄꒳ᵒ̴̶̷᷅ )開心果cream都好滑好好吃仲有伴碟小小開心果粒添加口感都好夾而且的確食食下佢口感會慢慢變到無咁脆佢外表真係超級可愛但影相影幾張好食啦.ᐟ‪‪‬另外叫左shakshuka配focaccia同pulled pork burgerShakshuka酸度比較高Focaccia烘脆左表面包體都仲軟熟 係個好好既載體不過我覺得可以再厚多小小Puller pork burger既豬肉份量十分慷慨肉質好彩唔乾柴調味比我想像中輕口味我最欣賞係佢個homemade yuzu aioli sauce好好食既mayo 勁快點哂( •᷄⌓•᷅ )野飲今次叫左single origin choc
平日晏晝唔洗排隊 但都慢慢坐滿哂
而openrice仲係未搵到佢
IG location tag都未有

今次目標當然係開心果修女泡芙.ᐟ.ᐟ.ᐟ
知道佢放耐左會口感唔同
所以食完正餐先叫佢上
影相都超快手影完就開動
我同朋友一路篤佢一路驚呼 嘩 好脆(´∇`)
真心 當年同朋友係法國留學會去巴黎隊甜品唔食正餐
不過我覺得可以再厚多小小
Puller pork burger既豬肉份量十分慷慨
肉質好彩唔乾柴
調味比我想像中輕口味
好好食既mayo 勁快點哂( •᷄⌓•᷅ )
野飲今次叫左single origin chocolate
係黎自Nicaragua 75%
夠濃得黎唔漏
我會為左個泡芙再訪架(*•̀ᴗ•́*)و ̑̑

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Follow @lastbitematters for more
  • 開心果修女泡芙