2010-04-19
為左換mac tonight呢個公仔, 我已經跑均 (其實係打電話去問) 了不知幾多間老麥, 但無奈無一間有, 但好在呢間仲有貨~ 9pm, 你話喇, 買乜野可以有$18丫... 咪就係雪榚囉~ 呢到既阿姨好好人, 因為我太急太趕, 個腦唔識計數, 所以不停問佢夠唔夠錢到$18, 佢又好好心又好脾氣咁幫我計喎~ 哈~ 搞到係我後面等既都發出一聲又一聲既不滿聲音, 真係唔好意思, 想係到讚一讚阿姨~叫杯oreo mcflurry ($8.5), 但一到手, 發現做乜好似細杯左咁鬼多~ 以前係咁細杯架咩?! 同埋個入面好似無乜雪榚咁喎, 有d呃人之嫌~ 老麥, 賺錢都要俾返d貨我先得架~ 不過勝在好味, 同埋d粉撈得好 (但都唔關m記事, 係oreo本身好味之嘛)... well, $8.5真係貴左d囉~另叫個strawberry sundae. 由於個杯係透明, 所以唔可以偷雞, 所以成杯都好滿, 尤其係d sauce, 見到都feel有好多~ 為左夠錢, 仲叫個細薯條 ($5.8), 新鮮炸起, 好香好脆好熱氣, 但加凍冰冰既雪榚好正囉, 因為好爽. 有冰火之感~ 哈~