2021-03-03 2498 views
早一星期book 定枱為老兌公慶祝生日, 因為疫情關係, 我覺得送餐會比自助餐安全我地一家三口, 準時到達, 雖然安排唔到窗口位, 但佢安排O左近門口既Corner, 在LEE個疫情下, 我又覺得比較安全收到餐牌後, 其實同之前上網睇到幾都差不多, 不過多O左個前菜選擇, 原本心目中已經諗好食咩,  但見到多O左個, 正野, 當然要再同老公傾傾order 完之後, 當然係食麵包時間, 小朋友食唔停口, 牛油味好香.......我地食完一盤, 職員再位我地添多一盤, 小朋友當然開心到震今日老公order o左紅肉, 所以叫O左杯紅酒.....職員先比少少佢試一試, 同好細心咁同老公講解 如果無記錯, 當日既湯係南瓜忌廉湯, 都好香好滑我地三個人,分別都叫O左3個唔同既菜色,可以HAPPY SHARE前菜這個係無預期食到幾野,好有驚喜芝士係我地既最愛,可惜的2件3個人唔夠分我家小朋友好識食。。。海鮮係叫比佢食,仲要自己一個食晒  主菜我自己叫O左個魚,個汁同個魚好夾小朋友係最識食,叫O左個要加$100的牛比佢。。。不過LEE個真係正羊,我自己就無試。。。。。甜品,因為之前通知了有人生日,所

餐前麵包

如果無記錯, 當日既湯係南瓜忌廉湯, 都好香好滑

前菜

這個係無預期食到幾野,好有驚喜

意式牛肉薄片伴香草及巴馬臣芝士

芝士係我地既最愛,可惜的2件3個人唔夠分

意大利凍肉及芝士拼盤伴醃菜及烤蔬菜

我家小朋友好識食。。。海鮮係叫比佢食,仲要自己一個食晒

意式海鮮沙律配櫻桃茄,薯仔及自家製檸檬沙律醬

主菜

我自己叫O左個魚,個汁同個魚好夾
野生深海活魚伴蕃茄及銀魚柳醬

烤穀飼肉眼伴火箭菜沙律,櫻桃茄及巴馬臣芝士

羊,我自己就無試。。。。。
香烤羊柳伴蔬菜及迷迭香

甜品,因為之前通知了有人生日,所以甜品會加上生日牌
小朋友期待已久第一次食Tiramisu,口感香滑
另一個甜品係意式奶凍配薄荷,黑朱古力及紅桑子,口感新鮮

我家2位少爺都好滿意我今日既安排。。。食得多自助餐,食下SET其實咁先享受到食物
我地3個肚滿滿咁離開餐廳,估唔到四道菜既SET都可以咁FULL
$500 (Lunch)
Celebration
Birthday