今次踏入了旺角八幡屋,原來呢度係個可以任食高質黑毛和牛同海鮮嘅好地方!首先,我啱啱試咗佢哋嘅生蠔,新鮮到令人嘩嘩聲👍,每啖都爆漿鮮甜。😍跟住,我又試咗佢哋嘅炸饅頭,啖啖脆皮咬落去配煉奶,簡直係迷死人唔償命!其實我重有個小秘密,就係要推介你試埋隻日式天婦羅—嗰炸蝦做得外脆內嫩,食咗一次仲想再食🤤。再講講湯底同肉類嘅搭配,我試咗辛辣泡菜湯,正中下懷,解膩得嚟開胃;然後配上A4級日本黑毛和牛,只係涮咗幾秒,即刻入口即溶,肉香四溢,簡直係食肉之人嘅夢幻啊。🥩至於海鮮,鮑魚同帆立貝畀咗我無限驚喜,咁鮮味,真係食到停唔到口!最後呢,仲有迷你蛋糕同Häagen-Dazs雪糕嚟個完美收尾。呢間八幡屋,我實話你知,食物新鮮過頭、選擇多到數唔晒、環境好舒服,絕對值得再嚟試多幾轉!想要篇食正飯、又想和風日式氣氛,呢到梗係你嘅心水之選👌!