2017-10-11
我對高質邊爐一向難以抗拒, 朋友不停推薦D間位於荃灣既瀛喜所以我忍唔住啦, 今晚要同女朋友黎大食一餐我地直指D個SET!汽水啤酒任飲刺身拼盤有齊晒三文魚, 帶子, 甜蝦, 龍蝦, 三文魚超厚肉, 食落又新鮮又有口感, 龍蝦鮮甜, 好滿足十八禁卜卜蜆我地叫左辣, 食落真係幾辣下, 但好好味, D蜆隻隻都好大隻, 隻隻都識開, 證明好新鮮下跟餐小食有齊晒出去食放題我最LIKE的其中兩樣, 芝麻雞翼同芝士年糕, 全部都係即炸的, 雞翼炸完仲KEEP到好多肉汁, 好食, 芝士年糕係芝士控必見的火鍋配料湯底: 我地叫左椰子雞湯底, 清清地又香椰子味, 幾好海鮮: 有齊晒鮑魚, 魚, 蝦, 蜆, 蠔, 扇貝, 其中最好食係蝦, 好彈牙, 其他海鮮都好鮮甜, 但蠔就有少少腥腥地味, 但都可接受既安格斯牛: D個跟餐每人一份, 牛味好香, 口感好好普通肥牛: 明顯同安格斯牛質素有所分別, 但係勝左任叫, 而且唔算話好肥(我最怕食肥肉多過肉), 都幾好味脆肉鯇: 幾脆口, D骨幾易揀出黎, 魚味夠鵝腸: 夠爽口, 幾濃味下墨魚丸: 唔夠彈牙, 有待改進烏東: 係稻庭烏東黎, 好彈牙, 放底湯底幾好食甜品
所以我忍唔住啦, 今晚要同女朋友黎大食一餐
我地直指D個SET!
汽水啤酒任飲
刺身拼盤
十八禁卜卜蜆
跟餐小食
火鍋配料
湯底: 我地叫左椰子雞湯底, 清清地又香椰子味, 幾好
安格斯牛: D個跟餐每人一份, 牛味好香, 口感好好
脆肉鯇: 幾脆口, D骨幾易揀出黎, 魚味夠
鵝腸: 夠爽口, 幾濃味下
墨魚丸: 唔夠彈牙, 有待改進
烏東: 係稻庭烏東黎, 好彈牙, 放底湯底幾好食
甜品:
超多選擇, 我樣樣都食左D, 大滿足
總結黎講朋友冇介紹錯, 整體黎講好好食, 食得豪華, 我估我食既野都返到本!原本諗緊加唔加多40蚊食埋放題, 但都夠晒飽, 可以留返下次再試