2017-02-03
同事Kenneth下星期六last day, 今日下晝同同事一齊請佢食lunch歡送佢!環境光猛,裝飾唔錯,但帶有泰國feel!我哋一行十人坐大卡位,每邊五個,坐得幾舒服!全部同事叫天婦羅定食($58),唯獨我叫鍋燒烏冬定食($68),前菜&麵豉湯人頭分配,個個都有,味道唔錯!食物味道唔錯,烏冬亦熱辣辣,唯獨服務認真麻麻!首先唔願收單,其次上菜超慢(每份定食等咗超過卅分鐘!),最㷫係竟然漏單!攪到我同另一位遲嚟order嘅同事等咗足足四十五分鐘先有得食!仲要漏單個四眼仔冇道歉!隻蛋生嘅打喺湯面,我嗱嗱臨撈勻佢!餸方面有兩柱金針菇、一隻小炸蝦、兩件炸雞件、兩片風鳴卷、一條蟹柳、好多黄芽白,烏冬偏腍,湯亦夠熱,好味,但真係食得好急!最後一人一粒迷你雪米糍做甜品,寫住紅豆餡,但我飽得滯,未食,帶咗返中心!餐飲我叫熱奶茶,但我唔覺熱,只算微熱,扣少少分!埋單十份定食連加一$693,每人$70,算合理,但如果趕時間真係唔好去!我去收銀處俾錢時都有反映,客太多,職員少,根本做唔切!本來我想用卅分鐘慢慢品嚐嘅烏冬,最後急用十二分鐘食完了!真可惜!
食物味道唔錯,烏冬亦熱辣辣,唯獨服務認真麻麻!
餐飲我叫熱奶茶,但我唔覺熱,只算微熱,扣少少分!
前菜
鍋燒烏冬+熱奶茶