2020-05-02
五一黃金週冇得去旅行,梗係留港消費,幫襯自己社區小店啦。用APP叫外賣叫咗生牛肉湯河,食落去係開胃! 因為冇分湯,生牛肉變咗熟牛肉。牛肉本身都好食,有好多塊,好似有5-6塊,抵; 河粉都好多,一個外賣碗實晒,正常男人唔大食都應該會夠飽。去到重點係個湯,個湯幾好味,唔油,越南河嘅重點香葉好夠。因為係外賣香葉,檸,辣椒已加左入去,如果完全唔食辣要remark。如果現場食我會加多D檸。烤牛肉凍檬D烤牛肉勁好食。都算大份,一個飯盒滿晒。不過我本身要撈好多檬汁,所以外賣D檬汁唔太夠。仲有叫咗春卷,夠脆,都幾好食。如果下次再食都會叫返呢幾樣~不過咖啡就唔太好飲 (sorry, 本身係對咖啡有要求之人),下次會試薑茶。*外賣重點係生牛肉湯河要分湯,唔食辣要寫明走辣椒。有位節目主持話麻X麻,我個人認為係好屬於好食level喎 (係港島區食過$6X-$8X碗越南河,有普X通、麻X麻、垃X圾),所以要澄清。下次會再叫! (唔關咩立場事,係真心好食)
仲有叫咗春卷,夠脆,都幾好食。
如果下次再食都會叫返呢幾樣~
*外賣重點係生牛肉湯河要分湯,唔食辣要寫明走辣椒。