2019-06-19 359 views
心癢癢想食烤魚,老友話佢屋企附近有間好得的,一於慕名去試試。主打有烤魚同雞煲,價格如下。一心諗住食辣魚,一於叫條大魽魚+麻辣底。燒魚準備需時,落左先再慢慢度吓要加咩配料。有肉有海鮮有菜有餃有丸,款式都算齊備。除左火鍋配料,仲有頭盤小食可以選擇。麻辣魽魚(大)$228等十零分鐘,烤魽魚上場,麻辣湯底真的超香。魚皮煎過,韌韌地好好味。而魚肉部分是比較厚肉,鮮嫰。魽魚主要得一條主幹,其餘的碎骨不多,初食者都唔怕梗到架除左魚,湯底都幾多配菜,有蘿蔔同娃娃菜等。越煮越辣,越辣越愛。蒙古羊肉片 $68有羊味得來唔會太羶,大片之餘紅白分明。用烤魚麻辣汁煮羊肉片,都真係絕配,食到滿足感,正呀!墨魚嘴丸 $44係咪嘴就唔肯定,不過堅係真材實料。食到有墨魚粒,爽口。四十幾蚊有成八粒,街邊督魚蛋都要呢個價。容我說句「物超所值」。健力士黑啤 $20食得高興要啤一啤,當然要揀返我近期最愛的男人啤,廿皮一罐,ok 啦!坐位尚算舒適,有圓枱,有卡位。唯獨冷氣略為弱左少少,食辣最緊要夠凍麻

燒魚準備需時,落左先再慢慢度吓要加咩配料。

有肉有海鮮有菜有餃有丸,款式都算齊備。

除左火鍋配料,仲有頭盤小食可以選擇。

麻辣魽魚(大)$228
等十零分鐘,烤魽魚上場,麻辣湯底真的超香。
魚皮煎過,韌韌地好好味。
麻辣魽魚

而魚肉部分是比較厚肉,鮮嫰。
魽魚主要得一條主幹,其餘的碎骨不多,初食者都唔怕梗到架

蒙古羊肉片 $68

蒙古羊肉片