2022-08-04
呢日同朋友去觀塘camping 店巡完舖,大家都諗起上次《六和》嘅小炒唔錯,地方光猛企理,店員有禮,記得佢仲有雞煲同烤魚食,一於去試埋🐔 vs. 🐟🐟✌🏼✌🏼結果揀咗招牌烤魚(因為我同朋友其實都未食過烤魚鍋㗎😅),諗住得條魚悶悶哋,所以另外加多4款火鍋配料 同一jar自家制薏米水招牌烤魚魚有得揀海鱸魚或者沙巴龍躉味道有得揀香辣、酸菜或者蕃茄我哋order 咗BB香辣海鱸魚上枱嘅時候wow咗一聲!條魚大大條兼炸得香脆,個鍋好大仲有好多配料!分量比想像嘅多好多,我哋兩個人食應該已經夠哂,早知唔使加配火鍋料都得 🤪魚肉經炸過之後表面香脆,喺鍋入邊滾一陣再食,肉質啱啱好,保持鮮嫩湯底香辣汁非常惹味,配有大量芫荽、芹菜、萵荀、蘿蔔、大豆芽、豆腐卜、千張同紅薯粉睇得出佢哋放配料度落咗心思,樣樣配料都同炸魚同埋個湯底嘅香辣味好襯~ 自家制韭菜餃店員話餃子係店舖自己包嘅呢到嘅韭菜餃加咗馬蹄,中和吓濃郁嘅韭菜味,幾啱想食韭菜但又怕陣味太濃嘅我午餐肉呢款火鍋配料係朋友指定order,係佢打邊爐食火鍋必食之選,估唔到同啲烤魚汁又幾襯啵油麥菜啲菜吸晒烤魚汁,不過對於我呢個食辣BB學員嚟講~有啲辣🥵~穀飼肥牛打
🐔 vs. 🐟
招牌烤魚
魚有得揀海鱸魚或者沙巴龍躉
味道有得揀香辣、酸菜或者蕃茄
我哋order 咗BB香辣海鱸魚
上枱嘅時候wow咗一聲!
條魚大大條兼炸得香脆,個鍋好大仲有好多配料!
自家制韭菜餃
店員話餃子係店舖自己包嘅
午餐肉
油麥菜
啲菜吸晒烤魚汁,不過對於我呢個食辣BB學員嚟講~有啲辣🥵~
穀飼肥牛
打邊爐又點能夠缺少肥牛呢~
呢款有得揀大份同細份
好在揀咗份細過吓口癮,如果唔係一定食唔晒
自家制薏米水
甜甜哋,幫我解吓烤魚嘅辣
其實,兩個個人食一份烤魚已經夠飽,我哋仲要加多4款配料,結果捧住個肚走,十二級滿足😅😅🈵️