2023-07-27 23 views
今日嚟北角上堂,放工去和富拍卡,順便食埋飯先返屋企。喺商場對面見到有間「成都小巷」,走近一看,原來店舖有雞煲同烤魚供應。價錢都好經濟,每位只係 $138 就可以任飲任食個半鐘。我哋揀咗烤魚,每位另加 $10 可以轉鱸魚。湯底有金牌酸菜同特色麻辣兩款,而且仲可以自選辣度,有BB辣、小辣、中辣、大辣,甚至走辣都冇問題。烤魚原條上,表面煎至金黃香脆,魚肉嫩滑,啖啖肉又無細骨,加上吸飽晒湯汁,鮮香惹味。配料有金菇、娃娃菜同豆腐等,分量十足,兩個人分享啱啱好。食完烤魚就可以開始打邊爐,自助區有丸子、豬紅、腩肉、肥牛、鮮菇、蔬菜、麵食同啤酒汽水等,全部都可以任飲任食,非常超值。值得一提既係餐廳環境唔錯,設有合併式散座同梳化卡位,而且地方也挺整齊企理,唔會好迫,坐得寬鬆自在。