2014-06-04 1668 views
有個住荃灣既朋友告訴我,,大河道開左間平靚正的焗飯餐廳,,所以與朋友夾岩好時間幾日前的晚上就慕名去食。店舖不大,,座位間距離很近,,但對於一心食好野既我呢啲完全唔係一個問題。芝士焗薯皇 - 瀰漫著很香的芝士味,,薯皇有十多條,,當用叉拮黎食的時候,那長長的芝士絲連帶薯皇一起放進口中品嚐真是無比的滋味。😋瑞士雞翼 - 外層表皮脆脆的,,面層滲上芝麻增加口感,,瑞士汁甜地甜幾開胃,,旁邊附上菜加蛋黃醬中和油膩感。燕麥粉炸湯圓 - 我對這道菜充滿好奇,,所以便點了一試。燕麥粉包裹著芝麻餡,,咬下時啲芝麻"bop"一聲湧出來,,唔太甜唔太膩,,整體黎講都唔錯。👍黑松露野菌焗海鮮飯 - 好大兜,,飄散好香濃的黑松露味,,飯底有炒過所以唔會太焦唔會太硬。配料幾足覆蓋整個焗飯有蝦有龍脷柳,,連埋啲汁一齊食好好味。門外擺放著一個只供外帶不設堂食的小爐,,買左個黑松露多士食,,係脆卜卜但黑松露味唔太突出,,我麻麻地。

芝士焗薯皇。
瑞士雞翼。

燕麥粉炸湯圓。

黑松露野菌焗海鮮飯。
Other Info. : 上菜速度好快。 店舖提供免費檸檬水予客人,,不錯。
Delivery
$80 (Dinner)
芝士焗薯皇。
黑松露野菌焗海鮮飯。