2017-01-24
原本今日心情好好,諗住同同事去附近新開果間Bib n Hops食個開心既Happy lunch,試新野!準時12點半已經行過去!首先一去到門口無人理,自己攞menu 睇左一陣都無人理。有一個staff 行過見到我地都無諗下理我地安排入坐,而入面有好多空位。好啦,入到去都好快決定到食咩諗住嗌喇!又係無人理!幾個staffs 行過,都扮睇唔到!落左單之後,同同事傾左陣計就有starter 食,咁都ok 既。不過食完個starter, 傾左好耐都未有main course 黎。好記得有個friend send whatsapp message 黎個陣望到1點22分,個陣野食都未黎,傾傾下見到隔離個兩個人遲過我地黎入坐同落單都有野食,仲要同我地叫既一模一樣,就諗住搵個staff 黎問下係咪將我地既餐送錯隔離。呢間餐廳已經好難搵到個staff 黎問野,仲要搵著個疑似係經理(其他staffs 有t-shirt,佢係著住件白色恤衫)完全唔聽人講野,淨係講好快咁講"得得得,幫你追!" 咁就走左去😤😡問得黎隔離個兩個女人已經食左,佢完全無聽客人要乜就敷衍了事😡😡😡老實講我自問係有野食就好快唔記得唔開心事
老實講我自問係有野食就好快唔記得唔開心事既人,呢一餐真係食到火都嚟,呢間餐廳都算犀利,只係一個短短嘅lunch ,可以完全摧毁左我成朝嘅心情!
總結:我都明白一間新開嘅餐廳係需要啲時間,如果個Staff肯聽下客人嘅需求,或者適當安撫客人,我都會好理解。但係佢除咗廚房出菜嘅時間耐,仲要服務差!我已經諗唔到咩原因去幫襯佢第二次!希望佢哋會改善下同埋檢討,不過呢餐食得咁唔開心,我係唔會再幫襯!!!