(Non-member)
2012-03-30 263 views
前晚瞓得唔好,冇乜胃口,諗住食雪菜火鴨絲紋米,醒胃o的。老婆著高跟鞋,話腳痛唔想行咁遠唔去新創發;馬鞍山小廚又嫌佢貴。咁經過一輝,就咁入左去。o係馬鞍山住左十幾年,一輝呢間餐廳,之前最多去過一次。連埋今次叫做第二次,不過會係最後一次。老婆食:燒味雙拼。我食:雪菜火鴨絲炆米。SORRY開場白寫左咁多,以下係結語。(o的野食可以話無需要講,唔係話佢唔好食,其實算係不過不失)老婆個雙拼冇乜肉,而我個炆美。。。好細份,個阿姐拎到o黎我地都呆左一呆,我同我老婆用左4個例子,o黎形容佢有幾細份。1。你有冇試過星期五帶飯,返到公司發覺同事都出去食,自己跟大隊出去,但係星期六日唔駛返工,惟有將個飯盒帶返屋企。而你星期五晚食o個個飯盒,就等於我食o個個炆美。2。又或者你有冇試過女朋友想要麥當勞個o的玩具,自己走去食happy meal。你食o個個happy meal,就等於我食o個個炆美。3。再唔係你有冇試過請病假,晏晝落大家樂食下午茶。你食o個個下午茶,就等於我食o個個炆美。4。如果都冇試過,咁有冇試過去大家樂叫焗豬扒飯,但係冇堂食碟,淨返外賣紙盒裝。你食o個個外賣紙盒裝,就等於我食o個個炆美。個炆美
前晚瞓得唔好,冇乜胃口,諗住食雪菜火鴨絲紋米,醒胃o的。

老婆著高跟鞋,話腳痛唔想行咁遠唔去新創發
;馬鞍山小廚又嫌佢貴。咁經過一輝,就咁入左去。

老婆食:燒味雙拼。
我食:雪菜火鴨絲炆米。

SORRY開場白寫左咁多

個炆美HKD42唔係平,下次去新創發好過。
第一次忍唔住唔做CD-ROM。依家係下午茶時間,你可以去體驗o下我琴晚食o個個炆美。
Other Info. : 題外話,老婆話腳痛,返屋企o個陣抱起佢行左5分鐘,都算係咁喇卦。
2012-03-29
$45 (Dinner)