2014-02-10
今日叔仔萬歲, 唸住食餐好的, 又唔想佢咁破費, 於是揀左呢間貪佢有信用卡優惠. 一行入去, 環境很好, 坐位也算唔迫. 燈光昏昏的, 很浪漫啊. 再加上服務員五星級的招待. 感覺很好. 服務員足夠, 厨師也常常出來跟進食物的供求, 服務環境方面我比滿分. 但食物方面, 是一個敗筆 !!!!!先講頭盤: 龍虾味道很怪, 海虾非常非常之鹹 , 蟹脚無味 .......到刺身: 三文魚OK, 吞那唔得, 其他無試, 壽司都OK沙律: 菜有菜味, 但CEASAR醬的味很怪, 好彩可以用BACON 碎蓋過. 但CORN粒好硬熱食: SETUP 上有問題, 好難取食物, 個蓋唔知擺邊到好, 食物也很一般, 連最吸引我的蒜茸炒龍虾都唔得. 救命呀, 點解無樣野好食. 燒牛肉: 我對仔女最愛食牛, 但佢舊RIBEYE真係120%熟, 硬到呢....... 我對仔女最後同我講, 白飯最好食BBQ : 唸住BBQ唔死人啦啩, 佢條白色腸很好, 雞亦也很不錯. 但虎虾燒到一PAT PAT, 唔知係唔熟定唔新鮮. 漢堡STEAK都OK.到甜品啦, 選擇少到喊, 甜到痺, 賣相唔得, 味道唔得,
到刺身: 三文魚OK, 吞那唔得, 其他無試, 壽司都OK
到甜品啦, 選擇少到喊, 甜到痺, 賣相唔得, 味道唔得, 總之就係唔得.
唉, 真係失望而回......... 我未見過咁差的自助餐, 三四星酒店也比佢好. 唔值呢個價錢. 唸住溝女嘅無妨一試, 唸住食大餐嘅, 唔好唸啦.