放工約咗朋友喺中環食飯兼傾吓計,大家都話想食台灣菜,研究咗1分鐘,就決定嚟呢間台灣小店。🐂紅燒牛肉麵$89+🥚魯蛋$12紅燒牛肉有3件,有濃郁牛肉味,煮得好軟身,容易入口;牛肉湯底亦都係味道濃郁。🌶️麻辣雞肉乾拌麵$79乾拌麵落咗麻辣醬好惹味,仲有少少花生粒,所以食落好香口,配埋雞肉絲,好快就比朋友同我食哂。🥬肉燥燙青菜$28青菜新鮮爽脆,輕輕燙過,顏色翠綠,上邊加咗啲肉燥,令味道更豐富。🍲貢丸湯$18貢丸爽口、彈牙,有豬肉味。🌱白桃烏龍茶(熱)$18🌿四季春茶(熱)$18兩個飲到熱辣辣🍡芋圓仙草凍$38睇個名就知:有不同顏色嘅芋圓、仙草、紅豆🫘,芋圓同仙草都唔係好甜,甜味主要來自紅豆部份,想食甜啲就可以撈勻紅豆一齊食,呢個係一個聰明嘅方法;簡單講:仙草好滑芋圓好煙靭紅豆有啲咬頭,好味呀😋。

🐂紅燒牛肉麵$89+🥚魯蛋$12

🌶️麻辣雞肉乾拌麵$79

🥬肉燥燙青菜$28

🍲貢丸湯$18
貢丸爽口、彈牙,有豬肉味。

🌱白桃烏龍茶(熱)$18
🌿四季春茶(熱)$18
兩個飲到熱辣辣

🍡芋圓仙草凍$38
$150 (Dinner)
  • 芋圓仙草凍