2017-11-20 1630 views
炸薯皮作為一個前菜嚟講,呢份炸薯皮都幾貴,未加一HKD130。本身想叫個main dish炸魚薯條HKD12x,點知個日售罄,所以先會叫炸薯皮as replacement。薯皮上佈滿cheddar cheese,有啲洋蔥同煙肉調下味,食落都唔會太咸,不過就唔熱,而且有少少過油。伴隨嘅酸忌廉反而好好食,唔膩,好淡身,用嚟點薯皮反而啱啱好,亦都令薯仔變到好creamy。蜂蜜芥末烤雞煙肉三文治名為三文治,實為漢堡。個包稍稍煎香過抹過牛油,因此無咁單調。烤雞好嫩滑,只係輕輕用黑椒同鹽調味,所以加埋煙肉咁咸嘅食材一齊食就會啱啱好。Oreo Cheese Cake加埋一呢舊芝士蛋糕就要一百蚊了,雖然可以分到大約兩個人份量,但係對我嚟講有點overpriced喇,你話好好食就話姐,但係呢份cheesecake芝士味唔太濃,後面嘅orea餅皮好厚,係厚實都吉唔開,一大力吉就散,而且無乜oreo味,反而有少少新年食嘅金幣朱古力味。如果唔係想喺附近搵個露天地方坐下,下次都應該唔會再嚟呢度了,食物實在無咩特色令我想再返嚟食。
炸薯皮

蜂蜜芥末烤雞煙肉三文治