2020-05-09 988 views
以前喺香港東過嚟將軍澳真係好方便,所以我好多嘢都安排喺將軍澳範圍。但係而家搬咗去九龍,就好似今朝過嚟做facial,就要勞師動眾一早起身。今朝要先去訂 #母親節蛋糕、但又要趕住10:00準時到達 #美容店,搞到我8:30就要出門口,好彩仲趕得切食 #早餐。本來我都唔想幫襯 #一粥面,不過咁岩佢又系 #餅店 隔離,我又趕住做facial,最終都係入咗去😅 今日我食嘅係 #魚柳、#太陽蛋、牛油餐包、#碎腩通粉 + #茶走。整體冇太大驚喜,不過個 #牛油餐包 又真係幾軟熟又香牛油味👍🏻👍🏻 不過我想提一提嘅係 #水吧 嘅 #服務人員 似乎唔系太熟悉香港人嘅文化,我叫 #茶走 佢竟然俾咗杯 #齋茶 我,我問佢點解冇奶嘅... 佢居然仲理直氣壯咁話你要 #走奶 吖嘛🤣🤣 阿姐你系咪搞笑先?

2020-05-09
$40 (Breakfast)