2023-08-29
餐廳📍 鮨一日本料理 (大壩街)地址:荃灣大壩街79號地舖 菜式:日式菜、居酒屋適合:家人、情侶、閨蜜傾偈價錢:$$$整體評分: 8.65/10回頭指數: 7.5/10❣️鮨一千層海膽飯 $198必食推介,睇相已經感受到差不多滿瀉海膽山既份量有幾震撼同興奮,加埋下面既吞拿魚蓉,配上紫菜同 Wasabi包住食,啖啖鮮甜海膽入口Creamy,層次口感分明,大滿足 ☺️❣️原條池魚刺身 $188 池魚刺身姿造賣相無得輸,魚生厚度均等,絕對睇得出師傅刀功功價,微甜的味道鮮度剛好,口感清爽順滑,肉質緊實肥嫩,配埋餐廳秘製酸汁,真心無得輸❣️牛油果軟殼蟹飯卷 $78 炸得通透既軟殼蟹,加上清新嘅牛油果中和返炸軟殼蟹嘅油膩感,反卷剛剛好一口一件❣️清酒煮蜆$62粒粒蜆肉大大隻脹卜卜,蜆湯清甜,加入少許七味粉調味,湯底還有好入味同無渣白蘿蔔❣️燒芝士年糕 $32 好鍾意食日式年糕嘅我必叫之選,煙煙韌靭嘅日式芝士年糕,少少咸香,不錯不錯
地址:荃灣大壩街79號地舖
菜式:日式菜、居酒屋
適合:家人、情侶、閨蜜傾偈
價錢:$$$
整體評分: 8.65/10