2021-07-13
放工約朋友到大圍食漁品酸菜魚火鍋放題,超抵食, $275一個人,仲要免加一, 食盡包羅萬有既食物,唔單止係放題,頭盤的指定菜色都有好多款,首先送上一盤航空六刺身,魚生有三文魚,帶子,最厲害係超大隻的牡丹蝦,超多膏, 夠彈牙, 另外海膽竟然配上獨立包裝既紫菜, 好貼心, 夾埋一齊食, 口感更多層次, 淨食海膽都好甘甜。北寄貝刺身都夠彈牙。再來4款餐前小食, 有黑松露蝦多士,炸雞,梅子醃苦瓜片,話梅味突出,顯得苦瓜唔苦喎。麻辣無骨鳳爪, 微辣,較重口味。第三樣到主角來喇, 我們選了酸菜魚, 直程係期待, 因我同朋友都好鐘意食酸菜魚, 先來一啖湯, 酸甜味剛好, 魚片又好嫩滑,配菜有黃芽白菜, 金菇, 魚腐, 還有水晶粉索晒啲酸菜濃湯,好入味。第四樣可選火鍋湯底喇, 我地選擇了胡椒豬肚湯底, 材料十足, 有豬肚, 粉腸, 湯底夠味。第五樣是深海郵輪, 係海鮮火鍋盤, 有新鮮帶子、青口、鮑魚和花甲,好大隻, 還有墨魚仔。最愛鮑魚夠鮮甜。第六係火鍋配料, 可無限追加的, 係靚牛靚豬任食第七有個三層架配料, 有炸魚皮,粗大響鈴, 厚切香芋片, 另一碟係肉丸同餃類,最正係鮮打蝦丸, 好彈牙, 再來一
首先送上一盤航空六刺身, 魚生有三文魚,帶子,最厲害係超大隻的牡丹蝦,超多膏, 夠彈牙, 另外海膽竟然配上獨立包裝既紫菜, 好貼心, 夾埋一齊食, 口感更多層次, 淨食海膽都好甘甜。北寄貝 刺身都夠彈牙。
再來4款餐前小食, 有黑松露蝦多士, 炸雞,梅子醃苦瓜片,話梅味突出,顯得苦瓜唔苦喎。麻辣無骨鳳爪, 微辣,較重口味。
第六係火鍋配料, 可無限追加的, 係靚牛靚豬任食 第七有個三層架配料, 有炸魚皮,粗大響鈴, 厚切香芋片, 另一碟係肉丸同餃類, 最正係鮮打蝦丸, 好彈牙, 再來一盤雜錦蔬菜,
還有大雪櫃任選飲品, 有多款汽水, 特飲, 仲有出名牌子的啤酒, 另外近門口有人個bar counter, 有白酒, 桃味韓式燒酎都係任飲架。
真係一次過滿足晒啲願望, 超抵食喎, 無懈可撃呀。