2019-06-20 40 views
女友生日,花盡心思諗同佢去邊度好,食buffet食到悶,花得起梗係要食好D,終於比我諗到呢間超正燒肉食飛驒牛!平時食開和牛其實係返唔到轉頭,今次再一嘗頂級嘅日本飛驒牛,由出世到飼養都係頂級,所以話,識食一定要食日本和牛!肉料理廣位於銅鑼灣,地點方便,一上到去潢裝都不錯,私穩度較高,招呼幾周到,話說我考慮緊食邊個套餐時,侍應都有介紹比我,今次試下套餐C,2人前$1180,有十個飛驒牛不同部位,齋食和牛呢個價錢相當合理,原來套餐仲有飯、湯、甜品!一黎到已經令我食指大動!好。靚。呀!即切嘅飛驒牛油脂紋理分明,厚度適中,肉質鮮紅,仲要細心到寫明邊個部位!忍唔住再zoom下飛驒牛,我女友未食已經讚我搵好嘢俾佢食!侍應會幫我地燒,但燒燒下我哋都係自己燒飯,見到黃牛有粉紅色變咗有少少朝香已經食得,大概20秒左右,講真真係入口即溶,完全冇喳,呢啲先至係食嘅最高享受!我哋升級加咗$80有石頭鍋飯,如果吳家錢就係兩碗白飯,個石頭鍋飯有飯焦,好香口,不錯不錯!甜品就普普通通,芝麻雪糕,正常!我哋叫咗梅酒,呢度嘅梅酒係自家釀製,有果肉,梅酒醇厚,超好飲,下次一定要你再飲過!總括來講呢個價錢二人享受真係幾合理,

一黎到已經令我食指大動!好。靚。呀!

忍唔住再zoom下飛驒牛,我女友未食已經讚我搵好嘢俾佢食!

甜品就普普通通,芝麻雪糕,正常!

總括來講呢個價錢二人享受真係幾合理,論飛驒牛嘅牛肉出邊買好貴,我已經諗定下次試下另外嘅套餐!

2019-04-24
$500 (Dinner)