2021-06-17 1649 views
作為米芝蓮推介餐廳,本着同朋友試一試嘅心態,果然冇辜負我嘅期望😍💝烤羊腿最好食嘅係呢個烤羊腿😍上菜時熱辣辣,外皮鬆脆,肉質嫩滑,仲有好香的孜然粉👍🏻份量巨大,4個人都差點食唔曬😂羊肉味濃郁,可以話係我係香港暫時食到最好食的羊腿都唔算誇張😋呢碟野要book定,如果唔係有機會會當日賣晒🌝💝羊肉串唔好睇$100好似得兩串,其實4個人食都好夠,羊肉串大大條,香口惹味,肥瘦位適中😋普通串燒店都好難搵到呢個質素💝風味羊排呢個炸羊排我覺得有少少浪費咗個食材,因為就咁炸羊肉,肉質會變得好乾,同埋冇咗嗰種新鮮的羊味。💝乾煸四季豆呢個絕對係驚喜,冇諗過普普通通嘅四季豆可以俾佢炒到咁惹味👍🏻四季豆鑊氣重,條條分明,連唔係特別鍾意食菜嘅朋友都食到唔停口😂總括來講,呢間餐廳份量偏大,最好搵齊四個朋友以上一齊食先試到多少少菜式,烤羊腿係必食,但係記得要提前book位同book定烤羊腿。有興趣可以試下其他有羊肉的菜式,而雞肉唔係唔好食,但相對羊肉會冇咁驚艷。菜類可以試吓干煸四季豆或酸辣土豆絲,都係開胃嘅選擇👍🏻呢間食過都會返尋味,過一段時間再嚟幫襯多次👍🏻推介

💝烤羊腿

呢碟野要book定,如果唔係有機會會當日賣晒🌝

💝羊肉串

💝風味羊排

💝乾煸四季豆

菜類可以試吓干煸四季豆或酸辣土豆絲,都係開胃嘅選擇👍🏻

呢間食過都會返尋味,過一段時間再嚟幫襯多次👍🏻推介
  • 烤羊腿