2023-10-24
🍲芫茜皮蛋滑豆腐湯 $138唔想咁熱氣清清地揀咗芫茜湯底,嚟到個煲估唔到咁足料😳平時出面嗰啲可能得嗰幾條芫茜,呢個煲啲芫茜多到一抽抽可以當菜食,對芫茜控嘅我嚟講實在滿足🤭 滑豆腐同皮蛋同樣都好豐富👍🏻 淨係湯底都好好飲🐷五花腩肉片 $98五花腩油花好靚,半肥瘦,淥兩淥已經食得,豚脂味濃郁,洽耐咗都一樣冇鞋口🍤蝦膠釀油炸鬼 $98即炸上台好新鮮,唔會有油益味,蝦膠肉多,試過就咁食同淥一淥食都一樣咁正🐟金甲脆魚皮 $98必點推薦呢個咸蛋黃魚皮,個擺盤會忍唔住相機食先📸 一兜份量好多,其實$98真係好合理,咸蛋黃厚厚咁沾滿每一塊魚皮,咸香味十足,仲要辣辣地🌶新鮮炸上台,好惹味🤤🍡哈波子手打蝦丸(4粒) $68手打嘅蝦丸好彈牙,蝦肉打到起晒膠,每粒都清楚見到新鮮嘅蝦肉🥟黑松露餃(4隻) $68除左豬肉餡入面都係有包原隻蝦,黑松露味好重,咬開會見到真係落左好多🤭🦐鮮蝦餛飩(4隻) $58皮薄肉滿,蝦肉鮮味,粒粒都爽滑Q彈🥬冰菜 $58打邊爐真係最鍾意食冰菜,仲要唔係間間都會有,一見到呢到有即刻唔洗諗,冰菜新鮮,芫茜湯底淥過清清地特別鮮甜多汁🫖中國茗茶(香片)每壺 $38餐廳會供應清水,其他飲品就
🐷五花腩肉片 $98
🍤蝦膠釀油炸鬼 $98
🐟金甲脆魚皮 $98
🍡哈波子手打蝦丸(4粒) $68
手打嘅蝦丸好彈牙,蝦肉打到起晒膠,每粒都清楚見到新鮮嘅蝦肉
🥟黑松露餃(4隻) $68
🦐鮮蝦餛飩(4隻) $58
皮薄肉滿,蝦肉鮮味,粒粒都爽滑Q彈
🥬冰菜 $58
🫖中國茗茶(香片)每壺 $38
餐廳會供應清水,其他飲品就要自己落,叫壺茶可以解解打邊爐油膩
🧂醬料 $22/ 1
醬料費每位 $22, 自助形式出面自己配搭
🪩另外大家食完飯可以出去露台到望吓,出面個景真係好靚,好岩食飽出去打卡 chill 吓 吹吓風🎈