2024-02-22
想一邊欣賞無敵維港美景、一邊品嚐精緻的日本料理,非The One 19樓的海賀莫屬! 海賀二人套餐:HKD2480/2位 🔶只是前菜已相當有驚喜,分別有無花果蟹肉沙律,無花果的甜味平衡左蟹肉的鹹味,味道清新。而三文魚籽伴海雲醋,由三文魚籽搭配海藻海雲同醋,又一道開胃嘅前菜。🔶 磯煮飽魚用醬汁同昆布慢火去炆,食落肉質鮮嫩彈牙,而且濃郁的湯汁裹住鮑魚超鮮甜。🔶鵝肝鵝肝煎外脆內軟,鵝肝同多士中間夾著秘製水果醬,加上蘋果粒酸酸甜甜,能中和鵝肝的膩。🔶大蝦配蟹膏醬大蝦肉質鮮嫩,而蝦頭也酥脆可口仲有豐富的蝦膏,蝦身有檸檬牛油點綴,咬下肉質緊實,仲有羅勒青醬加持,教我如何不愛蝦🥰 🔶 A4宮崎牛鐵板燒厚切A4宮崎和牛粒粒,我地要左7成熟,燒得外層焦香,咬下嫩而多汁☺️,真係做到入口即溶😍,加埋炸蒜片一齊食口感層次更豐富👍🏻 🔶黑松露和牛炒飯連埋粒粒分明的炒飯同和牛粒食,咸度剛好。🔶櫻花蝦炒飯兩者我更喜愛呢個炒飯多啲,櫻花蝦乾慢火酥炸至脆身,蝦籽置在炒飯面層增添鮮味,蝦味香濃。🔶抹茶芝士蛋糕濃濃的cheese香,吃下口感綿密滑順,入喉之後會有淡淡的抹茶味。服務態度好,食得開心又值得!
海賀二人套餐:HKD2480/2位
🔶 磯煮飽魚
🔶鵝肝
🔶大蝦配蟹膏醬
🔶 A4宮崎牛
🔶黑松露和牛炒飯
連埋粒粒分明的炒飯同和牛粒食,咸度剛好。
🔶櫻花蝦炒飯
🔶抹茶芝士蛋糕
服務態度好,食得開心又值得!