2022-09-02 891 views
我係一個湯精,但屋企甚小煲湯,出外食飯都只有例水,所以都幾留意有專賣湯水既食店,未有疫情之前一班同事會一齊ORDER湯連飯既套餐外賣,湯壺送到,依家疫情感覺吾太衛生!真係好懷念天氣凍時飲返個奶白豬肺湯,真係正都無得頂呀!有日發現叫開果間原來咁近公司有門市,即刻買返個回味一下!每日都有五至六款湯,今次叫左個姬松茸響螺淮山蓮子西施骨湯,湯包連湯料會預熱,另外會俾一個紙杯,返到公司倒出來已經聞到香味同埋唔油,份量都應該有兩碗,湯料都唔小要有既材料都有齊,食埋相當充實另外飯餸套餐連飲品(茶或汽水)都同樣有五至六款,當中有一款會特別優惠。簡簡單單既紅棗雲耳蒸雞,再加碗湯,甚有家的感覺

2022-09-01
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Lunch